VIK Hockey lånar Kalle Jellvert.
VIK Hockey lånar Örebros Kalle Jellvert. Foto: Stig Kenne/TT

VIK Hockey lånar från Örebro

VIK Hockey fortsätter att förstärka truppen genom att låna spelare. Den här gången handlar det om 21-årige centern Kalle Jellvert från Örebro.

– En kille som vi försökt få hit tidigare men det har varit svårt att få loss honom men nu öppnades det ett läge och vi känner att vi behöver ha in en forward till, säger VIK Hockeys sportchef Andreas Appelgren till klubbens hemsida.

Jellvert har den här säsongen spelat 18 matcher i SHL med Örebro men nu lånas han ut till Västerås och lånet gäller tillsvidare.

Om allt går som det ska så är han spelklar till VIK:s nästa match som är imorgon borta mot Oskarshamn.

– Vi får in en balansspelare som är bra åt båda håll. En klok center som jag tror vi kommer få väldigt mycket nytta av, säger Appelgren.

Dessutom är det klart VIK Hockey fortsätter låna William Wikman från Leksand som har spelat de fyra senaste matcherna i den gulsvarta tröjan.

Han åkte först tillbaka till Leksand och spelade J20-match mot just Västerås men är nu tillbaka.

– Förhoppningsvis blir han nu kvar här under en längre period i varje fall tillsvidare. Han har varit bra men jag vet att han kan ännu bättre, säger Appelgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".