VIK Hockey mot Oskarshamn.
Foto: Stefan Lindgren

VIK Hockey fick en poäng mot Tingsryd

Simon Karlsson: Väldigt udda situation
3:33 min

VIK Hockey förlorade hemma mot Tingsryd efter straffar. Men poängen de tog lyfte laget ovanför det nedre strecket.

I den senaste matchen borta mot Oskarshamn drog VIK på sig en utvisning redan efter 34 sekunder vilket gjorde att de direkt hamnade i underläge.

Hemma mot Tingsryd så hann det bara gå 12 sekunder innan VIK vbar en man mindre. Men den här gången stod de emot.

Efterhand tog sig VIK även in i matchen och i spel fem mot tre kom ledningsmålet då nyförvärvet Simon Karlsson i sin första match assisterade Christopher Fish.

När det väl såg ut som att VIK hade koll på matchen så kom Tingsryd med en blixtrande omställning och kvitterade till 1-1.

Direkt efter första nedsläpp passade VIK-backen Rasmus Edström rakt i gapet på Tingsryds Adam Schmidt som kom fri och det såg ut som han sköt ribba ut.

Spelet fortsatte men domaren visa samtidigt att han skulle ringa på målet. De flesta undrade nog varför. Men när det väl blev spelavbrott så visade samtalet med videodomaren att pucken var inne innan den studsade ut och gästerna tog därmed ledningen med 2-1 redan efter sex sekunders spel av den andra perioden.

I övrigt var det en seg period där VIK hade svårt att skapa några farliga kvitteringslägen och inget av lagen kunde utnyttja sina chanser i numerärt överläge.

Halvvägs in i den tredje perioden kom dock kvitteringen då Stefan Gråhns hittade Daniel Bernhardt lurade Tingsryds målvakt och såg till att matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid.

Hemmalaget ville mest under förlängningen men lyckades inte avgöra utasn det blev Tingsryd som tog hem bonuspoängen då Johan Eriksson var den enda som gjorde mål.

Den poäng som VIK ändå tog gjorde att det tog sig upp ovanför det nedre strecket och petade istället ner den forna SHL-laget Modo som ny nästjumbo.


Västerås-Tingsryd 2-3 (e str) (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (10.37) Christopher Fish (Simon Karlsson) spel fem mot tre, 1-1 (15.10) Christopher Bengtsson (Adam Schmidt, Oskar Carlsson).
Andra perioden: 1-2 (0.06) Adam Schmidt.
Tredje perioden: 2-2 (10.46) Daniel Bernhardt (Stefan Gråhns, Jimmie Jansson).
Avgörande str: Johan Eriksson.
Skott: 26-18 (7-5, 8-7, 9-5, 2-0, 0-1).
Utv, Västerås: 4x2. Tingsryd: 5x2.
Domare: Christoffer Holm, Sundsvall.
Publik: 2 160.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".