Lars Kallsäby (C), ordförande i byggnadsnämnden.
1 av 2
Lars Kallsäby (C), ordförande i byggnadsnämnden. Foto: Malin Helenius/Sveriges Radio
Byggplaner på Öster Mälarstrand i Västerås.
2 av 2
Byggplaner på Öster Mälarstrand i Västerås. Bild: Västerås stad.

Snart dags för sista byggetappen på Öster Mälarstrand

"Fortfarande stor efterfrågan på bostäder"
0:55 min

Byggnadsnämnden  i Västerås behandlar idag flera byggprojekt, bland annat ska detaljplanen för etapp fyra på Öster Mälarstrand ut på samråd.

Den fjärde och sista etappen med bostäder på Öster Mälarstrand kommer att innehålla ytterligare 550 lägenheter, ett äldreboende med 90 platser och förskola med mellan 80-100 platser.

– Tillsammans med de andra etapperna blir det här ett komplett bostadsområde med cirka 2 700 invånare i ett väldigt attraktivt område, nära Mälaren men ändå stadsnära, säger Lars Kallsäby (C) ordförande i byggnadsnämnden i Västerås.

När området först började bebyggas, fanns en hel del protester men när området nu börjat bebyggas verkar inställningen vara en annan, enligt Lars Kallsäby.

– Jag hoppas nu att vi inte får så många överklaganden, för i botten har vi nämligen fortfarande väldigt stor efterfrågan på bostäder.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".