Gryta Palliativa enhet Västerås.
Gryta Palliativa enhet och kortidsboende i Västerås. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Västerås Stad tar städproblemen på Gryta Palliativa på allvar

Jan-Erik Lindell: Tittar på det och återkommer
0:59 min

Vården och inte städningen ska vara i fokus. Städproblemen på Gryta Palliativa ska lösas, säger Kirsi Karlsson på Västerås Stad.

Jan-Erik Lindell på fastighetskontoret i Västerås stad säger nu att man ska gå igenom städavtalet med landstinget och Gryta Palliativa enhet.

Enhetscheferna på vårdavdelningen där personer i livets slutskede vårdas har sedan början av 2015 varit kritiska till kvalitén på städningen.

Jan-Erik Lindell på fastighetskontoret säger att han har varit i kontakt med enhetscheferna på Gryta Palliativa och informerat sig om läget. Idag ska städningen fungera tillfredställande, säger Jan- Erik Lindell som bland annat följer upp hur städningen fungerar där kommunen har ansvaret och upphandlat tjänsten.

Kirsi Karlsson som är upphandlings-och inköpschef inom Västerås stad säger att det är beklagligt att Gryta Palliativa enhet inte är nöjda med städningen.

– På en vårdavdelning där personer i livets slutskede vårdas så är det det som ska vara i fokus och inget annat, säger Kirsi Karlsson till P4 Västmanland.

Kirsi Karlsson säger också att man från UIC, som tidigare inte känt till problemen, nu ska kontakta enhetscheferna på landstingets vårdavdelning för att få mer information.

Tillsammans med fastighetskontoret och Samhall som städar lokalerna, så ska man från Upphandlings- och inköpscenter ta fram en åtgärdsplan för att snarast lösa situationen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".