Ytterligare två åtalade i omtalad kopplerirättegång.

Idag åtalades ytterligare två män som enligt åklagaren är inblandade i den uppmärksammande koppleri-rättegången i Västerås. En rättegång som slutade med att en 37-årig västeråsare dömdes till 10 års fängelse för att han tvingat sin sambo att sälja sex till över 100 män.

Kopplerirättegången i Västerås var mycket uppmärksammad. Detta på grund av att de systematiska övergreppen på kvinnan var så grova och hänsynslösa. Kvinnan utsattes för upprepade gruppvåldtäkter, kränkningar och grov misshandel när hennes sambo tvingade henne att sälja sex till över hundra män. Kvinnan har fått skador för livet av övergreppen.

De två män som nu åtalats var kallade som vittnen för att stödja 37-åringens berättelse av vad som hänt. Att kvinnan själv styrde vad som hände i en lägenhet i stockholm. Kvinnan bands fast i en säng, de tejpade för hennes ögon och mun med silvertejp och utsatte henne för upprepade våldtäkter och misshandel.

Kvinnan har under rättegången berättat att hon fruktade för sitt liv och tingsrätten trodde på henne. Det ledde till att de båda stockholmarna, 28 och 38 år gamla, greps och häktades i juni i år. De är nu misstänkta för grov våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande och grovt sexuellt tvång. Som bevisning hänvisar åklagare Tore Widetjärn till de båda männens egna berättelser, den 37-årige västeråsarens fängelsedom och vittnesmål från kvinnan själv och hennes anhöriga. 37-åringen dömdes till 10 års fängelse, men överklagade till Svea hovrätt som snart kommer att ta upp fallet.

Sen 37-åringens sambo vågat träda fram och anmäla honom har ytterligare en kvinna anmält mannen. Även hon har utsatts för upprepade gruppvåldtäkter, kränkningar och misshandel när 37-åringen tvingat henne att sälja sex till okända män. Rättegången pågår just nu i Västmanlands tingsrätt och avslut