VSK Bandy förvånas att avstängd supporter släpps in på Arosvallen

En av de sex VSK-supportrar som är avstängd efter bandybråket i Bollnäs har fått sitt straff upphävt av fotbollssektionen.

Ett beslut som varken VSK Bandy eller klubbens huvudstyrelse hade någon aning om.

- Jag är förvånad, säger Mats Andersson ordförande i VSK Bandy.

Det var i samband med bandykvartsfinalen mellan Bollnäs och VSK i början av mars som bråk uppstod och bland annat slogs en tv-fotograf ned av VSK-anhängare.

Efter den incidenten fick sex VSK-supportrar två års avstängning.

Och enligt VSK:s policy är en person som blir avstängd inte välkommen på något av klubbens arrangemang.

Men nu väljer alltså fotbollssektionen att gå emot den policyn. Något som förvånar bandyns ordförande Mats Andersson.

- Deras beslut får väl de stå för, men vi hade ett möte i början av juni där vi var överens om att de här bestraffningarna skulle kvarstå, säger han.

Har VSK Fotboll pratat med er inom bandyn innan de tog det här beslutet?

- Jag har inte fått några signaler om att de skulle ha gjort det och det kan man väl tycka att de borde ha gjort, säger Mats Andersson.

De senaste händelserna i samband med VSK:s matcher då vissa av klubbens supportar bråkat har gjort att fotbollsstyrelsen tänker ta krafttag mot problemen.

Fotbollssektionen erkänner att beslutet att avhäva straffet är att gå emot klubbens policy, men anser att de här personen är viktig i arbetet med att förbättra supporterkulturen.

- Det fortsatta arbetet som vi inledde redan för två år sedan som jag tycker var framgångsrikt under förra året kan vi nu återuppta i och med att den här personen har tillträde till våra hemmamatcher, säger Claes Svensson som är säkerhetsansvarig i VSK Fotboll.

- Vi kan se på resultatet av vad vi tillsammans har lyckats med så har den här personen förankrat förslag och beslut i supporterklubben och där har han varit framgångsrik.

Lars- Åke Lagrell är ordförande i Svenska fotbollsförbundet och säger så här om VSK:s supporterproblem.

- VSK har ett rykte att vara en av de föreningar som har ett problem med sina supportrar och då kan man tycka att de borde inte släppa den här killen. Å andra sidan kan man säga att det är just sådana som han aom kan göra en insats inne i supportergängen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista