Kent Nyman, gatuchef
"Vi börjar titta på en cirkulationsplats", säger Kent Nyman, gatuchef på gatu- och trafikenheten i Västerås. Foto: Samuel Sillén/Sveriges Radio

Rondell kan lösa trafikproblem vid Öster Mälarstrand

Öster Mälarstrand i Västerås får fler lägenheter som också innebär fler bilar. En rondell planeras för att förbättra trafikflödet.

Öster Mälarstrand växer snabbt. I vår ska ett parkeringshus byggas på platsen och när den tredje etappen Kajstaden är klar kommer det att bli 700 nya lägenheter. Och det betyder fler bilar. 

Björnövägen är redan idag en hårt trafikerad väg. Kent Nyman, gatuchef på gatu- och trafikenheten i Västerås, säger att det finns planer på att bygga en rondell för att underlätta för trafikanter.

– Öster Mälarstrand är helt beroende av Björnövägen. Vi har i ett första steg tittat på korsningspunkterna för att ta sig in och ut på Björnövägen, som också blir viktigt. Det som ligger närmast är Mälarparksvägen som går ut vid Viksängs kyrka ut mot Björnövägen, där börjar vi nu titta på en cirkulationsplats för att förbättra flödet in och ut från Öster Mälarstrand, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".