Ungdomsgäng ställer till det i Surahammar.

Det senaste i raden av händelser var att några igår bröt sig in i Bruksmuseet och högg huvudet av tre dockor ur en utställning.

Polisen har svårt att ta tag i problemet både polisstationerna i Surahammar och Hallstahammar är stängda i sommar och det är svårt att få hjälp från polisen i Västerås,

-På grund av att det är semestertider är vår personal tvungen att gå in och täcka upp i Västerås, och vi kan inte kalla tillbaka dom om nåt händer.Nu skulle vi verkligen behöva minst två poliser som kan koncentrera sig på det här så att det inte trappa upp säger Roland Hed, biträdande närpolischef i Surahammar. Polisen vet inte heller hur många ungdomar som är inblandade eller vilka dom är.

Sommaren har varit stökig, med misshandel av en familj under midsommarhelgen, anlagda bränder i skolor och gamla ICA-butiken, och nu senast skadegörelsen i Bruksmuseet.

En av dom som drabbats är Lisbeth Wernersson, som sköter campingbadet och vandrarhemmet på orten.

Blomlådor har välts ut och skyltar rivits ner och Lisbeth tror inte att det är vilka ungdomar som helst som håller på med det här.

-På en brun dörr har någon skrivit 1000 procent osvensk dörr och på en vit plaststol har de skrivit 100 procent svensk stol. Jag tror att det är ungdomar med nazistsympatier som gör det här, säger Lisbeth Wernersson.