Avspärrningar vid mordplats skallberget västerås
1 av 4
Avspärrningar vid mordplatsen på Skallberget i Västerås. Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio.
mordplats skallberget Västerås
2 av 4
Många poliser finns på plats på Skallberget i Västerås. Polisens husbil finns uppställd för att kunna ta emot oroliga. Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio.
Avspärrningar vid mordplatsen på Skallberget
3 av 4
Avspärrningar vid mordplatsen på Skallberget i Västerås. Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio.
Anders Hedström
4 av 4
Anders Hedström presstalesperson polisen. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.

Misstänkt mord i Västerås

Anders Hedström: Det finns ingen gripen
1:37 min

Tidigt i morse hittades en man i 40-årsåldern skjuten och svårt skadad i en bostad i området Skallberget i Västerås. Han avled senare av sina skador och polisen utreder händelsen som mord.

Flera andra personer fanns i bostaden men den misstänkte gärningsmannen hade försvunnit, säger polisens presstalesperson Anders Hedström till P4 Västmanland. Ingen av de personer som fanns i lägenheten är misstänkt för brott.

– Vi har ingen skäligen misstänkt i det här ärendet just nu och det finns ingen gripen, säger Anders Hedström.

 – Brottsplatsen är i nuläget avspärrad för teknisk undersökning och vi håller på med andra utredningsåtgärder och spaningsåtgärder för att hitta gärningspersonen, säger Anders Hedström till P4 Västmanland. 

För att lugna de som bor i området har polisen ställt upp ett mobilt poliskontor dit oroliga kan söka sig. Men enligt Anders Hedström finns det inget som tyder på att det kommer att bli fler skjutningar i området.

– Det vi bedömer nu i alla fall så finns det ingen anledning för de boende på Skallberget att känna någon oro, säger Anders Hedström till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".