paket postombud
1 av 2
Det är fullsmockat med paket vid åtminstonde ett av postens ombud i Västerås. Foto: Sveriges Radio
Julhandeln ökar, även hos posten. Fler verkar både beställa och skicka julklappar än någonsin.
2 av 2
Julhandeln ökar, även hos posten. Fler verkar både beställa och skicka julklappar än någonsin. Foto: Sveriges Radio

Paket i överflöd vid postens ombud kring jul

Postansvarig: Vi får banta ner oss så vi får plats bland alla paket
0:54 min

Allt fler beställer sina julklappar på nätet. Och på postens utlämningsställen i Västerås vittnar man nu om julklappskaos bland alla paket som skickas och tas emot.

Förra året rapporterade Svensk Handel att decemberförsäljningen avslutade detaljhandelsåret med ett kraftfullt rekord, och det verkar vara mer regel än undantag att julhandeln slår rekord.

– Leksaker och tekniksaker, verkar vara heta just nu. Det är många paket som kommer därifrån. Och skönhetsprodukter, och kläder! - det märks att det kommer många såna paket, säger Elisabeth Sandback som varit postansvarig vid ICA Sjöhagen i Västerås i många år.

Elisabeth Sandback berättar dessutom att internetköp och paketskickande har ökat så markant de senaste åren att man tvingats bygga ut sitt postrum ett tretal gånger. 

– Det här året blev vi nästan tagna på sängen med et här med Black Friday och Cybermåndag. Vi har inte haft så mycket som vi haft den här gången, det va helt otroligt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".