Upptaget till sjukanmälan inom skolan i Västerås Stad.
Upptaget till sjukanmälan. Foto: Patrik Åström/Svergies Radio.

Stora problem att sjukanmäla via telefon

"Det har hänt vid några tillfällen under hösten"
0:56 min

Det är stora problem att komma fram på telefon och sjukanmäla sitt barn från skolan inom Västerås Stad, och det har varit problem flera gånger tidigare.

Enligt Anna-Karin Björkebaum, chef för IT på barn- och ungdomsförvaltningen, kan man fortfarande göra sjukanmälan genom att logga in på skolplattformen "V-klass", men hon säger att plattformens telefonleverantör drabbats av ett större telefonhaveri.

– Vi kommer att sätta oss med V-klass så fort man har löst det här och titta på vad man har för rutiner och hur kan vi säkerställa att det inte händer igen.

Det var ju även problem förra veckan efter vad vi har fått höra, har det varit återkommande problem med den här funktionen?

– Ja, det har hänt vid några tillfällen under hösten att vi har haft problem med telefonanmälningarna.

Vad får det för konsekvenser?

– Ja, att föräldrar och vårdnadshavare som använder telefontjänsten inte kommer fram, och då får man hitta andra vägar för att frånvaroanmäla.

Vad betyder det för skolorna då?

– Ja de får ju mer jobb naturligtvis. Tanken är ju att det här ska underlätta för dem och när det väl fallerar då ringer ju många vårdnadshavare direkt till expeditionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".