VIK Hockeys Alexander Nilsson Lindelöf.
20-årige Alexander Nilsson Lindelöf är en av de egna produkterna i VIK Hockeys a-lag. Foto: Stefan Lindgren

Juniorverksamheten en ljuspunkt för VIK Hockey

"VIK bör ha heltidsanställda juniortränare"
1:45 min

VIK Hockey går tungt just nu både ekonomiskt och sportsligt. Men en ljuspunkt i klubben är juniorverksamheten.

För tre år sen uppmärksammade P4 Västmanland att VIK Hockey helt saknade spelare i de olika juniorlandslagen efter några tidigare glansår.

En besvikelse tyckte Göran B Lundberg som då var sportchef för juniorerna och som efter det tog fram ett styrdokument till ungdomssidan för att på sikt få fram bättre skolade spelare.

Göran B Lundberg som i somras slutade sitt jobb i klubben efter 26 år kan idag se att VIK börjar få med spelare i de yngre landslagen igen och klubbens juniorverksamhet står sig bra i konkurrensen.

Det finns ett dokument som är grundligt framtaget och även utvärderat av ungdomstränarna så är det klart att jag tycker man ska använda det och ta vara på det och sen utveckla det vidare givetvis, det är synd att uppfinna hjulet flera gånger.

Men att knyta det till den nystart han lanserade menar han är för tidigt att slå fast, men han tror det kommer märkas om arbetet fortsätter.

– Ja eftersom det finns ett dokument som är grundligt framtaget och även utvärderat av ungdomstränarna så är det klart att jag tycker man ska använda det och ta vara på det och sen utveckla det vidare givetvis, det är synd att uppfinna hjulet flera gånger, säger Göran B Lundberg.

Förutom att fortsätta arbetet att få fram egna lokala talanger så anser Göran B Lundberg att VIK bör satsa på heltidsanställda juniortränare för att nå ytterligare framgång.

– Det är svårt att hinna med att vara heltidsarbetande och att dessutom åka runt med ett J20-lag runt halva Sverige. Jag vet att tränarna ibland går på knäna, så även om det kommer kosta klubben en del i dagsläget så är det säkerligen välinvesterade pengar, säger Lundberg.

Trots den tunga perioden för klubben i nuläget så ser han ändå en ljus framtid för VIK Hockey.

– Ja definitivt så ser jag ett hopp och jag vet att det finns duktiga pojk och juniorspelare och tränare men det gäller att få ihop det här till en enhet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".