Rögles André Deveaux är inte ångerfull efter överfallet på Västerås Per Helmersson. Foto: Andreas Hillergren/TT
Rögles André Deveaux är inte ångerfull efter överfallet på Västerås Per Helmersson. Foto: Foto: Andreas Hillergren/TT

Devaux: Rögle kände till överfallet på VIK-spelare

Överfallet på VIK spelaren våren 2015 var något som Rögle-ledningen kände till före. Det säger nu André Deveaux som överföll Per Helmersson.

Det var under uppvärmning inför en fjärde SHL-kvalmatch mellan Rögle och VIK Hockey våren 2015, som Rögles André Deveaux slashade VIK-backen Per Helmersson och slog även till honom i huvudet.

Röglespelaren fick en rekordlång avstängning efter överfallet, hela tio månader.

Nu säger André Deveaux att Rögle kände till att något skulle hända under uppvärmningen.

Det är till Helsingborgs Dagblad som Andrè Deveaux säger att Rögle kände till Deveaux planer och vad som skulle hända under uppvärmningen.

André Deveaux säger att slashingen som handling inte var sanktionerad, men att han borde skrämma Per Helmersson, så att han inte skulle bli tacklad igen, något som han hade blivit matchen innan, då Helmersson tacklat Deveaux så illa att han tvingades bryta matchen.

Rögles assisterande tränare, Mikael Gath, som tidigare förnekat all inblandning i Deveaux överfall, säger till tidningen att det inte finns någon anledning att kommentera ytterligare nya påståenden kring händelsen.

André Deveaux straffades med en lång avstängning efter överfallet på VIK-spelaren, och han sparkades dessutom från Rögle.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".