P4 Västmanlands bandyexpert Christer "Kaka" Karlsson.
P4 Västmanlands bandyexpert Christer "Kaka" Karlsson.

Annandagsbandy: Ska VSK Bandy ta revansch mot Tillberga?

"Nu blir det mer värde i de här matcherna"
1:22 min

För femte gången så bjuds västeråsarna på ett annandagsderby mellan VSK och Tillberga. Aldrig har intresset varit större.

Lyssna på derbyt i appen Sveriges Radio Play och här på webben kl 14.55.

Tidigare säsonger när VSK och Tillberga har ställts mot varandra på Annandag Jul så har VSK varit storfavoriter och vunnit samtliga matcher.

Men i år är förutsättningarna lite annorlunda med tanke på att Tillberga i början av december för första gången lyckades sänka storebror med 3-2 efter tio raka VSK-segrar i de derbyn som spelats i elitserien.

En seger som gör att P4 Västmanlands expert Christer "Kaka" Karlsson tycker att derbyt är på väg att lyfta till den drabbning som många vill att det ska vara.

– Det kan ha varit så att Tillbergas seger har gjort att det öppnar sig och nu blir det mer värde i de här matcherna. 

Det har saknats hos VSK-spelarna som mer sett derbyna som en belastning. Tillberga gillar ju verkligen de här matcherna. Det är lite som Sverige-Finland i hockey. Det är ju så här det ska var. Skitkul. Jag längtar.

"Kaka" tror att VSK:s tränare Micke Carlsson har nog fått in det i huvudet på sina spelare att derbyna är viktiga matcher och roliga matcher. 

– Det har saknats hos VSK-spelarna som mer har sett matcherna som en belastning. Tillberga gillar ju verkligen de här matcherna. Det är lite som Sverige-Finland i hockey. Det är ju så här det ska var. Skitkul. Jag längtar, säger han.

En annan intressant aspekt är att mästarna VSK haft en ganska trög säsong hittills och att Tillberga är med i kampen om en slutspelsplats.

Men "Kaka" tror att Tillberga får det jobbigt med VSK:s driv efter revansch kommer fälla avgörandet.

– Jo jag tror att VSK vill bevisa att de är mycket bättre och de har inget att förlora längre för nu har Tillberga vunnit en match. Jag tror det kommer gå jäkligt fort för VSK och jag tror det kan bli stora siffror.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".