Innebandyklubba och boll. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Ny innebandyarena kan börja byggas efter sommaren

En ny innebandyarena i Västerås har diskuterats länge, men nu ser det ut som att spaden sätts i marken under kommande år.

Framför allt har Superligaklubben Rönnby jobbat hårt för en ny innebandyarena. 

Frederick Cederborg, som är biträdande fastighetsdirektör på Västerås Stad, tror att spaden kommer sättas i backen under kommande år.

– Vi har jobbat med ett visionsarbete under hösten och tittat på placeringar. Under januari-februari ska det visas för politiken, och tas det ett beslut om vision så tror jag att projektet kan påbörjas någon gång efter sommaren, säger Frederick Cederborg.

Visionsarbetet som han nämner, blev klart i dagarna och är Västerås stads förslag på ett helhetsgrepp av Rocklundaområdet.

Det ska bli en bra och funktionsenlig arena för innebandy på den nivån. Jag tror inte det kommer bli vare sig lyx eller spartanskt utan en väl avvägd innebandyarena.

Prio ett är innebandyarenan men visionen innehåller även en ny hockeyarena och friidrottsarena. Dessutom finns andra delar med som bland annat kommunikation och träning för allmänheten.

Även om politiken skulle ställa sig tveksamma till hela visionen så kommer det inte vara något hinder för en innebandyarena, berättar Frederick Cederborg som också menar att hela visionsarbetet är realistiskt.

– Jag tycker den har arbetats fram ganska brett ihop med föreningarnas förbund och jag tycker den ser bra ut och realistisk, säger han.

Enligt Fredrik Cederborg så har Västerås stad lärt sig av misstagen från tidigare arenabyggen, och har i det här arbetet på ett bättre sätt involverat föreningarna som kan verksamheten bäst.

Ännu så länge finns inga detaljritningar på innebandyarenan, som ser ut att hamna mellan Bombardier Arena och Friskis och Svettis.

– Det ska bli en bra och funktionsenlig arena för innebandy på den nivån. Jag tror inte det kommer bli vare sig lyx eller spartanskt utan en väl avvägd innebandyarena.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".