Tillberga Bandys Rinat Shamsutov.
Foto: Stefan Lindgren.

Shamsutov lämnar Tillberga för spel i AIK

Klubbchefen: Det finns inga hard feelings
2:22 min

Tillberga Bandys ryske stjärna Rinat Shamsutov lämnar elitserieklubben med omedelbar verkan för att spela i AIK i division 1.

– Det dök upp en lösning som var bra för alla tre parter och vi lyssnade på AIK och tog det vidare därifrån. Sedan gick det rätt så fort. Vi var i kontakt med dem på onsdagen och på fredagen blev det klart, säger Tillberga Bandys klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson.

Vilka konsekvenser får det här för ert lag nu?

– Kortsiktigt tappar vi en bra spelare och en bra kille i laget. Långsiktigt så är det att klubben och Rinat ändå hade tänkt att gå skilda vägar efter säsongen. Då dök den här lösningen upp. 

Klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson berättar att planen är att Tillberga ska gå till slutspel nästa år och då finns det en möjlighet att redan nu spela in nya spelare på Rinat Shamsutovs position. Tillberga hugger redan nu på en plats i slutspel och blir det aktuellt med det redan i år är det bara en bonus, säger klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson. 

Rinat Shamsutov kommer att vara kvar i Tillberga som ungdomsledare trots att han går över till AIK.

– Han är en uppskattad och bra person. Det finns inga hard feelings utan det blev en bra lösning. Rinat fick en bra långsiktig lösning. AIK har ju ett fantastiskt projekt på gång och gör en jättesatsning mot elitserien där Rinat fick en möjlighet att vara en central figur i den satsningen, säger Tobias "Zocke" Johnson. 

Han säger också att affären blev en bra lösning för alla inblandade men vill inte kommentera vad det här betyder rent ekonomiskt för Tillberga Bandy.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".