Hannu Högberg, ordförande i Rönnby IBK.
Hannu Högberg, ordförande i Rönnby IBK. Foto: Johan Bengts/SR.

Rönnbys ordförande: Innebandyhall viktig ur konkurrenssynpunkt

"Det blir ett starkt koncept"
0:41 min

Västerås kan vara nära att få en innebandyhall, på Rocklundaområdet. Spaden kan komma att sättas i marken under kommande år. Och det här är mycket välkommet av superligaklubben Rönnby, som länge kämpat för en egen hall.

Det är bland annat viktigt ur konkurrenssynpunkt, säger klubbens ordförande Hannu Högberg.

– För oss är hallfrågan jätteviktig, det är ju det sättet vi kan konkurrera på bland annat. Dels ha elitmässiga förutsättningar, men vi ser också utvecklingen i de andra föreningarna att man samlar innebandyn på ett och samma ställe. Det blir ett starkt koncept, säger han.

Rönnby är ju en av de ledande föreningarna i landet, hur märker ni ut er i den här frågan att ni inte har något sådant "tempel"?

– Inte kanske nationellt så att någon säger att vi har sämre förutsättningar, men vi kan ju konstatera att de föreningar som har en bra anläggning som är anpassad för innebandy blir jättestark. Och vi ska kunna vara starka över tid och ha bra träningsmöjligheter för våra juniorer och elitspelare, säger Rönnby IBK:s Hannu Högberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".