Marita Öberg Molin (S), ordförande i kulturnämnden i Västerås.
1 av 3
Marita Öberg Molin (S), ordförande i kulturnämnden i Västerås. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio
Bäckbyhuset, Västerås
2 av 3
Bäckbyhuset i Västerås, som bland annat inrymmer biblioteket. Foto: Kristin Axinge Jaslin/Sveriges Radio.
Roger Haddad Folkpartiet
3 av 3
Roger Haddad (FP). Foto: Viktor Mattsson/Sveriges Radio.

Stängda bibliotek öppna igen

Marita Öberg Molin: En fråga om hur man kan hitta åtgärder
1:11 min

Västerås stads kulturnämnd har återställt öppettiderna på biblioteken på Bäckby och Råby i Västerås.

Som P4 Västmanland tidigare har rapporterat så minskade biblioteken på Bäckby och Råby i Västerås sina öppettider från början av december. Detta som en akut arbetsmiljöåtgärd efter att personalen kände sig hotad av stökiga ungdomar.

Idag kom krav på att öppettiderna återställs igen. Det var liberalen Roger Haddad som tyckte att de minskade öppettiderna sänder fel signaler och inte löser problemen.

Marita Öberg Molin, som är socialdemokrat och ordförande för kulturnämnden i Västerås, ger nu det här svaret till Roger Haddad.

– Hade Roger Haddad varit i kontakt med sin ledamot som han har från Liberalerna så hade han fått veta att vi har återställt öppettiderna, säger hon till P4 Västmanland.

Enligt Marita Öberg Molin är det entrévärdar som nu börjat jobba i Bäckbyhuset, där bland annat biblioteket ligger, som gör att biblioteket där kan ha öppet som vanligt. Hon säger att personalen tycker att det är en bra lösning.

– Man vill ju fullfölja sitt uppdrag naturligtvis och jag har pratat med dem och jag har pratat med ungdomarna där ute och jag tror vi är rörande överens, det vara bara en fråga om hur man kan hitta åtgärder, säger Marita Öberg Molin till P4 Västmanland. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".