Spelare i VästeråsIrsta häpnar över sexuella trakasserier

0:48 min

Kvinnor inom elithandbollen tvingas utstå hot och sexuella trakasserier via sms och sociala medier. Miriam Sandberg Salach och Viktoria Högström Unell i VästeråsIrsta är mycket kritiska.

Spelaren Linnéa Claeson i Stockholmsklubben Skuru har de senaste dagarna uppmärksammats för sitt Instagramkonto där hon lägger ut text och bild på de trakasserier som hon fått ta emot och kommenterar dem med humor och ironi.

Spelarna i handbollslaget VästeråsIrsta har klarat sig ifrån trakasserier, men Miriam Sandberg Salach och Viktoria Högström Unell häpnar över vad andra spelare behöver utstå.

– Att någon någonsin behöver vara med om de här sakerna som Linnéa har varit, det är helt oacceptabelt, säger Viktoria Högström Unell.

De tycker båda att det är viktigt att prata om att det sker trakasserier så att de som utsätts ska våga anmäla. Ännu viktigare är att uppmärksamheten kanske får de som står bakom hoten slutar.

– Jag hoppas att det även uppmanar de som funderar på att skriva tar sig en tanke och förstår att det påverkar en annan människa, säger Miriam Sandberg Salach.