Coenraads: Momsen på musik inkonsekvent

0:53 min

Dansbandsprofilen Thomas Deutgen tycker det är obegripligt att momsen är högre för den som går på en dansbandstillställning än för den som går på en annan konsert. Moderaten Åsa Coenraads tycker skillnaden är obegriplig.

Idag och imorgon blir det ett dansbandskalas i Västerås.

Går man på konsert, så beskattas entrén med 6 procent, men när du går och lyssnar på ett dansband beskattas entrén med 25 procent. Och moderaten Åsa Coenraads, riksdagsledamot från Västmanland, tycker momsskillnaden är obegriplig.

– Det är en inkonsekvens och helt obegripligt, säger hon.

Men så här var det ju också under er mandatperiod.

– Det har varit så här hur länge som helst.

Varför blir det ingen ändring då?

– Vi lyfte det under förra mandatperioden och har gjort en liten utredning på det också. Vi har som ambition att rätta till det, vi ser ju också gärna att skatter ska vara lika för alla och det är det inte. En vansinnigt orättvis momsskattning.

Vi har sökt våra riksdagspolitiker för Socialdemokraterna för att få svar på frågan varför det ser ut så här, men de har inte möjlighet att vara med idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista