Man död efter mc-olycka - polisen ser koppling till samtidig bilolycka

0:44 min

En man i 40-årsåldern avled under måndagen efter en mc-olycka i centrala Västerås. Samtidigt skedde en annan olycka på E18, med koppling till mc-föraren.

Olyckan ägde rum på Östra Ringvägen vid Kopparlunden i Västerås.

Mannen körde en motorcykel och ska enligt vittnen ha hållit en mycket hög hastighet strax före olyckan.

I samband med att han fick väja för en bilist tappade han kontrollen över sin mc, körde över en trottoar och vidare in i en husvägg, uppger polisen. 

När ambulansen hämtade mannen var han delvis okontaktbar. Senare meddelande sjukhuset i Västerås att mannens liv inte hade gått att rädda. 

Polis har underrättat mannens anhöriga. Polisen har också pratat med flera vittnen samt tagit fordonet i beslag för en teknisk undersökning. 

Nästan samtidigt som olyckan i centrala Västerås inträffade körde en personbil in i vajerräcket på E18 i höjd med Lillhärad.

Föraren, en man i 55-årsåldern, sprang från olycksplatsen men spårades upp med hjälp av polishund. Den krockade bilen visade sig tillhöra den nu döde mc-föraren.

Polisen vet inte vilken relation de två männen hade eller vad som föregått de två olyckorna, enligt Mikael Lindgren, befäl vid polisens länskommunikationscentral. 

Bilföraren är misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning och olovlig avvikande från olycksplats. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista