Högström om M:s sjunkande siffror: Ingen anledning till panik

0:44 min

I flera av de senaste opinionsmätningarna är Sverigedemokraterna nu större än Moderaterna. Men Tomas Högström, gruppledare för Moderaterna i Region Västmanland, är inte orolig.

Det som verkar ha haft störst betydelse för M-raset är partiledaren Anna Kinberg-Batras besked i januari.

Då sade hon att partiet inte längre tänker avhålla sig från att samtala med Sverigedemokraterna, och att man vill gå fram med en Alliansbudget och ta stöd av SD för att fälla regeringens budget.

Imorgon håller Moderaterna Sverigemöte i Karlstad och de sjunkande opinionssiffrorna oroar inte Tomas Högström nämnvärt:

– Nej, jag tycker inte att det är anledning till panik, däremot så finns det ju anledning att börja diskutera hur vi kommunicerar ut den ompositionalisering som har gjorts.

– Anna Kinberg-Batra var ju väldigt tydlig med en sak och det är att Alliansen ska lägga fram en gemensam budget, och det är någonting som jag tror att alla som åker till Karlstad och är moderater håller med om. 

Tomas Högström har fortsatt förtroende för Anna Kinberg-Batra:

– Jag har tyckt att det var önskvärt att hon var tydlig med att Alliansen ska lägga fram en gemensam budget i syfte att fälla de dåliga förslag som regeringen kommer med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista