Expert på inomhusluft: Boverket borde få mer resurser att hantera stödet till skolor

1:22 min

Boverket som hanterar det statliga stödet till skolor som vill rusta upp sina lokaler borde få mer resurser. Det anser Marie-Louise Luther på Astma- och allergiförbundet.

Marie-Louise Luther är ombudsman för inomhusmiljö på Astma- och allergiförbundet och enligt henne hinner inte Boverket med alla ansökningar

– Vi tycker att det borde finnas mer resurser på Boverket att jobba med det här stödet för att få en snabb handläggning. Vad vi förstår så är det bristande resurser på Boverket, säger Marie-Louise Luther på Boverket.

I nyheterna har vi berättat om Per Olsskolan i Fagersta som väntar på besked från Boverket om det statliga stöd som man har sökt för att rusta upp skolans lokaler. På Per Olsskolan vill man förbättra ventilationen på skolan. Boverket hänvisar till ofullständiga ansökningar som tar tid att komplettera.

Det är få skolor som söker stödet, vad kan det bero på?

– Det kan vara att dom inte känner till stödet och var man söker det. Det är ju 25 procent. Boverket kan gå in med 25 procent och man måste ha en egen finansering, säger Marie-Louise Luther.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista