Victor Nilsson Lindelöf.
Victor Nilsson Lindelöf. Foto: TT.

Nilsson Lindelöf riskerar att missa VM-kvalet

1:45 min

Sverige riskerar att få klara sig utan Victor Nilsson Lindelöf i morgondagens VM-kval mot Vitryssland. Mittbacken stukade foten under gårdagens träning och det är osäkert om han kommer kunna spela.

– Vi får avvakta med Victor tills imorgon och se hur han känner sig. När han stukade foten igår kände jag nästan direkt att det inte skulle bli någonting. Men redan idag så var han ute och kände på det ganska rejält. Så jag har lite förhoppningar, säger förbundskapten Janne Andersson till Radiosporten.

Mittbacken har röntgat foten och ingenting är trasigt, enligt landslagets läkare Anders Valentin.

”Det syns ingenting på röntgenbilderna och det blir lite bättre timme för timme. Nu kan vi bara avvakta”, säger han till Svenska fotbollförbundets webbplats.

Om Nilsson Lindelöf inte kan spela kommer Pontus Jansson eller Filip Helander bilda mittbackspar med lagkaptenen Andreas Granqvist.

– Filip har fått spela nu mot i slutet och Pontus har en bra säsong bakom sig. Det är två bra alternativ, säger Andersson som kommer att ge spelarna en preliminär startelva i kväll.

Matchen mot Vitryssland börjar 18.00 på lördag och Radiosporten sänder i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".