Urspårat tåg Västerås
Foto: Marcus Carlsson/ Sveriges Radio

Tågtrafiken fungerar som vanligt förbi Västerås

1:03 min

Tågtrafiken förbi Västerås ska rulla på som vanligt. Spåret är renoverat efter tågurspårningen i söndags, säger Veronika Gustafsson Trafikverket.

Det var i söndags som ett tåg spårade ur och körde in i en stolpe och rev ner kontaktledningar strax väster om Västerås. Sedan dess har det varit begränsad framkomlighet med förseningar och inställda tåg på sträckan.

Men nu börjar tågen rulla på som vanligt igen, säger Veronika Gustafsson på Trafikverket.

– Det går bra och klockan 16:00 har vi tänkt att det ska flyta på som normalt igen. Det har flutit på ganska bra ett tag redan nu. Det var egentligen första dygnet där på söndagen under natten som de största påverkningarna var när man behövde bärga tåget, säger Veronika Gustafsson till P4 Västmanland.

När man fick bort tåget så var det mindre problem kvar då?

– Ja eftersom det var ett spår som fortfarande var opåverkat så har tågen gått ganska mycket som planerat. Vissa förseningar eftersom det har varit arbete på olycksplatsen.

– Man har behövt sänka hastigheten en del och man har renoverat spåret och kontaktledningen som revs ner, säger Veronika Gustafsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".