Basket
Foto: Anders Wiklund / TT /

Köping får ingen plats i Basketligan

1:28 min

Köping Basket har haft en förhoppning att få en plats i Basketligan till nästa säsong. Men nu kommer ett tydligt nej beskedet från basketförbundet att de kan ge upp dom tankarna.

– De kommer inte få någon förfrågan. Enligt tävlingsbestämmelserna så är det två lag som har chans att gå upp och det är ettan och tvåan i Superettan Djurgården och AIK, säger Svenska Basketförbundets tävlingschef Olle Lundén.

Eftersom Köping Basket slutade trea i Superettan så har de inte kvalificerat sig sportsligt för Basketligan. Men då ligan i nuläget består av elva lag så fanns det en förhoppning att ändå få en plats.

– Beskedet är inte så förvånande för oss. Det kanske hade kunnat vara aktuellt om det hade varit många lag som inte haft förmågan att gå upp i ligan. Det var väl förhoppningen från vår sida, säger Köping Baskets ordförande Tomas Bandh.

Men nu ger basketförbundet beskedet att det inte är aktuellt utan basketligan kommer bestå av de lag som i nuläget är kvalificerade även om några av lagen skulle dra sig ur. Ett beslut som Thomas Bandh inte opponerar sig emot.

– Då har de gjort den bedömningen att vi ska stå på tillväxt i Superettan och det accepterar jag, säger Tomas Bandh.

Nu räknar istället Köping med att bli ett topplag i Superettan och har målet att ta steget upp nästa år.

– Vi har stora förhoppningar. Det finns fler lag som aviserar att göra försök att bli topplag i Superettan och vi är ett av dem, säger Tomas Bandh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".