Eliza
1 av 2
Eliza Foto: Henrik Mill
P4 Nästa

Eliza är första finalisten i P4 Nästa Västmanland

2:42 min

Eliza från Västerås är en av fem finalister som tävlar i P4 Nästa Västmanland 2017. Hon hoppas mycket på sin låt Because of you som hon säger är sprungen ur själ och hjärta.

En ny finalist avslöjas klockan 11 varje dag den här veckan.

Eliza, eller Elisabeth Backman som hon heter till vardags, beskriver sig själv som en person som en längre tid har känt ett kall att spela in musik.

– Jag har sjungit i stort sett hela mitt liv, från jag var liten.

Hon gick på Fryxellska skolan och har sjungit mycket i körer. Hon har även sjungit solo och på skivinspelningar, men nu satsar hon för första gången på helt egen musik.

Vad vill du berätta om tävlingslåten Because of you?

– Den är så rätt för mig och jag tror och hoppas att många som lyssnar kommer att känna att den också är helt rätt för dem. Den handlar om mötet man kan göra med någon eller något som kan förändra hur man ser på världen, och förändra livet, från en sekund till en annan.

Varför ska man rösta på dig?

– Den här låten är sprungen ur själ och hjärta och jag tror att den kan göra någonting för dem som lyssnar på den, säger Eliza.

Om tävlingen:

Fem låtar har gått till länsfinalen av Sveriges Radios stora musiktävling P4 Nästa. Vilka de är får du reda på den här veckan, 24-28 april.

Varje vardag strax efter klockan 11 träffar vi en artist eller band och du får höra låten i radio för första gången.

På fredag den 28 april klockan 12 startar sms-omröstningen där du får vara med och utse vinnaren. Då kommer du att kunna lyssna på alla låtarna och läsa om artisterna här på webben. Låtarna kommer också att spelas regelbundet i radio.

Finalen avgörs på Stora Torget i Västerås den 19 maj. Då ska låtarna framföras live. Förutom att det då fortfarande går att sms-rösta kommer även en jury att bedöma låtarna i live-version.

Vid frågor om P4 Nästa Västmanland kan du kontakta Martin Vare: martin.vare@sverigesradio.se.

Mer om P4 Nästa Västmanland.

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".