Eliza, Evelon, Pat Razket, Cajsa Camomile och Haywireband tävlar i P4 Nästa Västmanland.
1 av 6
Eliza, Evelon, Pat Razket, Cajsa Camomile och Haywireband tävlar i P4 Nästa Västmanland. Foto: Henrik Mill, Sabine Olivi, privat, Alexander Lundh och Martin Bohm.
Eliza
2 av 6
Eliza Foto: Henrik Mill
Evelon.
3 av 6
Evelon. Foto: Sabine Olivi
Pat Razket.
4 av 6
Pat Razket. Foto: Privat
Cajsa Camomile.
5 av 6
Cajsa Camomile. Foto: Alexander Lundh
Haywireband.
6 av 6
Haywireband. Foto: Martin Bohm
P4 Nästa

Rösta på din favorit i P4 Nästa!

Nu är vi inne i finalveckan av P4 Nästa Västmanland så skynda att lyssna på låtarna, läs om artisterna och sms-rösta på den du tycker ska vinna.

Rösta på din favorit i P4 Nästa Västmanland 2017. Det kostar tre kronor plus eventuell trafikavgift att sms-rösta.

De tävlande:

Om tävlingen:

Låtarna kommer nu att spelas regelbundet i radio, och du kan lyssna på dem så mycket du vill här på webben.

Finalen avgörs på Stora Torget i Västerås den 19 maj. Då ska låtarna framföras live. Förutom att det då fortfarande går att sms-rösta kommer även en jury att bedöma låtarna i live-version.

I början av augusti väljer sedan en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. 

Vid frågor om P4 Nästa Västmanland kan du kontakta Martin Vare: martin.vare@sverigesradio.se.

Mer om P4 Nästa Västmanland.

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".