Cajsa Camomile.
Cajsa Camomile. Foto: Alexander Lundh
P4 Nästa

Cajsa Camomile klar för final i P4 Nästa Västmanland

2:47 min

Fjärde bidraget i P4 Nästa Västmanland gungar fram i reggaetakt. Västeråsaren Cajsa Camomile tävlar med låten Zombie Svensson.

Cajsa Camomile, eller Frängqvist som hon heter i efternamn egentligen, har gått i musikklass på Fryxellska skolan i Västerås. Hon har också gått på Calle Flygare teaterskola i Stockholm och musikestetiska programmet på Carlforsska gymnasiet i Västerås. Sedan dess har det blivit flera olika coverband i olika musikgenrer. 

Nu är Cajsa Camomile aktuell i P4 Nästa Västmanland. Hon tävlar med låten Zombie Svensson som Cajsa har skrivit tillsammans med sin pappa Pierre Frängqvist, även kallad Papa Jaz, som är musiker och producent.

– Låten Zombie Svensson handlar om en typisk människa av idag. Man stressar, man jobbar och sliter, och drömmer sig bort. Man kanske inte kommer till skott med det man vill göra. Sen glömmer man oftast en viktig sak, att leva här och nu, säger Cajsa.

– Jag tror att många känner igen sig i Zombie Svensson. För att få ihop det och försöka ha ett härligt och bra liv så innebär det en massa påfrestningar. Man binder upp sig, jobbar och rutar in sig. Rätt som det är glömmer man bort att leva och vara i nuet. Tanken med låten är att hitta det här i vardagen och reflektera lite över här och nu, säger Pierre.

Om tävlingen:

Fem låtar har gått vidare till länsfinalen av Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa. Vilka de är får du reda på den här veckan, 24-28 april.

Varje vardag strax efter klockan 11 träffar vi en artist eller band och du får höra låten i radio för första gången.

På fredag den 28 april klockan 12 startar sms-omröstningen där du får vara med och utse vinnaren. Då kommer du att kunna lyssna på alla låtarna och läsa om artisterna här på webben. Låtarna kommer också att spelas regelbundet i radio.

Finalen avgörs på Stora Torget i Västerås den 19 maj. Då ska låtarna framföras live. Förutom att det då fortfarande går att sms-rösta kommer även en jury att bedöma låtarna i live-version.

Vid frågor om P4 Nästa Västmanland kan du kontakta Martin Vare: martin.vare@sverigesradio.se.

Mer om P4 Nästa Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".