Programbild för P4 Nästa (Central)
P4 Nästa

Snart presenterar vi sista finalisten i P4 Nästa Västmanland

Idag avslöjar vi vem som blir den femte och sista finalisten i P4 Nästa Västmanland. Eliza, Evelon, Pat Razket och Cajsa Camomile är redan klara. 

Den femte finalisten presenteras redan 10.30!

Fem låtar tävlar i länsfinalen av Sveriges Radios stora musiktävling.

Varje vardag den här veckan träffar vi en artist eller band och du får höra låten i radio för första gången.

Klockan 12 idag fredag startar sms-omröstningen där du får vara med och utse vinnaren.

Låtarna kommer sedan att höras regelbundet i radio, och går att lyssna på här på webben, fram till finalen som avgörs på Stora Torget i Västerås den 19 maj. Då ska låtarna framföras live. Förutom att det då fortfarande går att sms-rösta kommer även en jury att bedöma låtarna i live-version.

Vid frågor om P4 Nästa Västmanland kan du kontakta Martin Vare: martin.vare@sverigesradio.se.

Mer om P4 Nästa Västmanland.

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".