advokat Lars jähresten
1 av 2
Advokat Lars jähresten. Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio.
arboga åtal
2 av 2
Presskonferensen hölls på polishuset i Västerås. Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio.

Advokat Lars Jähresten: Olika uppfattning om hur gammal den 42-åriga kvinnans pojkvän är

4:27 min

När åtalet idag väcktes efter de så kallade sommarstugemorden har åklagare och försvarsadvokat olika uppgifter om hur gammal den 42-åriga kvinnans pojkvän är.

Den nu åtalade mannen har tidigare uppgetts vara 19 år, men åklagarna meddelade på presskonferensen att de anser att mannen är 25 år. Men mannens försvarsadvokat, Lars Jähresten, säger att det inte stämmer.

– Det råder olika uppfattningar om hur gammal han är och det som åklagarna har presenterat här på presskonferensen och i åtalet styrker inte att han är 25 år enligt min mening, utan det som min klient hävdar är att han fyllde 21 år nu i januari.

Mannen är åtalad för mord och mordförsök på den 42-åriga kvinnans föräldrar, gärningar som han har erkänt.

– Utredningen styrker hans erkännande och mycket av åtalet har ju min klient berättat om utredningsmässigt, så att det enda som vi definitivt inte håller med om det är hans ålder, säger advokaten.

Enligt Lars Jähresten har den 42-åriga kvinnan vid flera tillfällen under 2016 tjatat på hans klient att döda hennes föräldrar. Han har vägrat och vid den aktuella dagen, den tredje augusti förra året, var han enligt egen utsago drogpåverkad och utförde morden på grund av den 42-åriga kvinnans påtryckningar.

– Han gör det här, men under påverkat tillstånd och under ett underförstått inflytande av den här kvinnan, säger Lars Jähresten till P4 Västmanland.

Mer om Sommarstugemorden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".