Polisen presstalesperson och Emma som körde in i ståltråden.
1 av 2
Polisen presstalesperson Christer Nordström och Emma Malmström som körde in i ståltråden. Foto: Sveriges Radio och privat
Uppsalapolisens presstalesman, Christer Nordström. Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio.
2 av 2
Polisens presstalesperson Christer Nordström. Foto: Bosse Pettersson/Sveriges Radio

Polisen: Extremt allvarligt med ståltråd spänd över cykelbana

2:59 min

Västeråsaren Emma kastades av cykeln när hon åkte rakt in i en ståltråd som någon spänt upp i ansiktshöjd över cykelbanan. Polisen presstalesperson Christer Nordström ser mycket allvarligt på händelsen.

Det var igår kväll när Emma Malmström cyklade hem från jobbet som någon hade spänt en ståltråd över cykelbanan på Tunbytorp i Västerås. Hon fick ståltråden i ansiktet och kastades av cykeln.

– Det här är mycket allvarligt och det är ju ett under att inte Emma skadades ännu värre. Det hade kunnat sluta riktigt illa och den här typen av händelser är extremt allvarliga, säger Christer Nordström vid Polisen.

Vad gör ni nu?

– Vi kommer från polisens sida att kontakta Emma för att få veta mer om vad som hänt.

Christer Nordström säger att det inträffat liknande händelser tidigare i Västmanland, att någon spänt en vajer över en väg, stig eller liknande.

Det är mycket viktigt att man anmäler till polisen om man upptäcker något liknande, tillägger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista