Drakbåtsfesten i Hallstahammar
1 av 2
Foto: Erik Oksanen

Folkfest i Hallsta med rekordmånga drakbåtar

2:15 min

För tionde gången blir det drakbåtsfest i Hallstahammar och aldrig har så många båtar kommit till start enligt Owe Nilsson som är med och arrangerar folkfesten.

36 tävlande lag har anmält sig till årets Drakbåtsfest i Hallstahammar och det är vad som får plats i tävlingen.

– Vi har faktiskt vara tvungna att säga nej till flera lag som kom efter anmälningstiden. Så intresset att få vara med är stort, säger Owe Nilsson som är med och arrangerar tävlingen.

De årliga drakbåtstävlingarna som brukar kantas av storpublik sker på Skantzsjön med start i höjd med sporthallen och målgång 250 meter senare vid bryggan framför Brukshotellet. 

Visserligen finns det en mer plojigare utmärkelse till det lag som bjuder på sig själva bäst genom att sång, ramsor, dans och utstyrsel. Men det är även stor prestige i själva roddtävlingen också.

– Absolut. Först är det heat med tre lag mot varann och där går vinnarna till kvartsfinal och det brukar bli tuffa fajter och det tycker vi är skoj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista