Domkyrkan
1 av 2
Varumärkesproblem för Svenska Kyrkan Västerås Foto: Terje Lund/Sveriges Radio
Jörgen Eklund (S) kyrkorådets ordförande i Västerås.
2 av 2
Jörgen Eklund (S), kyrkorådets ordförande i Västerås. Foto: Mattias Rensmo/Sveriges Radio.

Svenska Kyrkan i Västerås har problem med varumärket - anlitar reklambyrå

1:29 min

Svenska Kyrkan i Västerås betalar en reklambyrå närmare 400 000 kronor för att framstå som en mer attraktiv arbetsgivare. Kyrkorådets ordförande Jörgen Eklund (S) försvarar initiativet.

Det är Svenska Kyrkan i Västerås kyrkoråd som har tagit beslutet om att försöka stärka varumärket.

— Vi har haft svårigheter att få tillräckligt många sökande till de lediga arbeten vi har haft inom pastoratet, förklarar rådets ordförande Jörgen Eklund (S) initiativet.

Han säger att de har kontakt runt om i landet med andra liknande pastorat i Västerås storlek när det gäller personalfrågor, men i frågan kring hur de ska skapa bilden av en attraktiv arbetsgivare menar han att de ändå behöver ta in en reklambyrå för få hjälp.

Lider Svenska Kyrkan i Västerås av dåligt självförtroende?

– Nej, absolut inte, svarar Jörgen Eklund.

Han säger till P4 Västmanland att det är väldigt många som ska gå i pension och att rekrytering då är en högt prioriterad fråga.

På frågan om det inte är bättre att använda pengarna i verksamheten istället svarar han att mycket av Svenska Kyrkans budget används i just verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".