Miljardavtal till Bombardier

Den kanadensiska tågkoncernen Bombardier, som bland annat har verksamhet i Västerås, har skrivit ett principavtal med bolaget som driver Londons tunnelbanesystem. Enligt Bombardier öppnar avtalet dörren för kontrakt värda cirka 45 miljarder kronor under de kommande 30 åren.
Enligt företagets informationsdirektör Bengt Lindwall återstår bara formaliteter innan de avtal som ligger till grund för kontrakten blir klara senare i år. De första väntade kontrakten till Bombardier handlar om ombyggnation av existerande signalsystem och renovering av tunnelbanevagnar. Enligt företagets informationsdirektör Bengt Lindwall kommer stora delar av tillverkningen att ske vid Bombardiers anläggning i Derby i Storbritannien, men han säger också att det finns goda förutsättningar att Bombardier i Västerås kan få del av leveranserna. Västerås-enheten har tidigare haft stora leveranser av driv- och styrsystem till Londons tunnelbana.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".