Pettson & Findus
Bengt Kyllinge, Janne Dahlqvist, Fanny Wistrand & Sven Hedman är alla med i årets föreställning av Pettson och Findus. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Pettson och Findus firar 25 år på scen

2:08 min

I år är det 25 år sedan Bröderna Slut gjorde sin första musikteaterföreställning med Pettson och Findus. Detta firas i sommar med en stor jubileumsföreställning på Vallby Friluftsmuseum i Västerås.

Från 1992 gjorde Surahammarbandet Bröderna Slut sex olika föreställningar, som de under fjorton år turnerade runt hela Sverige med.
Sven Hedman spelade gubben Pettson och fortsatte turnera med sångerna på egen hand i flera år. De senaste fyra åren har han arbetat tillsammans med Fanny Wistrand som den sprallig Findus.

– Det känns nästan som att jag alltid har haft en Findus i mig, så det känns naturligt att hoppa i kattkläderna, säger Fanny Wistrand till P4 Västmanland. 

Sommaren och hösten 2017 är Sven Medman och Fanny Wistrand förstärkta med två erfarna hönor från Bröderna Sluts dagar: På bas Jan Dahlqvist, som också spelat in alla Pettsonsångerna genom åren, och Bengt Kyllinge på saxofon.

Premiären går av stapeln på lördag, 17 juni, på Vallby Friluftsmuseum i Västerås. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista