Fredrikbergsbadet, Råbybadet
Bara en hög återstår av Fredrikdalsbadet. Foto: Sofie Tejre/Sveriges radio

Västerås stad: Så ska verksamheten på Råbybadet räddas i sommar

2:02 min

Fredrikbergsbadet på Råby i Västerås totalförstördes i en brand natten mot fredagen. Flera föreningar håller till i lokalen vid badet - och nu försöker man lösa allt inför sommarens aktiviteter.

Natten mot fredag började Fredriksbergsbadet på Råby i Västerås att brinna. Byggnaden totalförstördes.

Polisen utreder det hela som mordbrand, eftersom vittnen ska ha sett folk i närheten av byggnaden när den började brinna och för att det enligt polisen inte finns någon naturlig förklaring till att det började brinna. 

De har också gjort fynd på platsen som stärker den teorin att branden är anlagd.

Många föreningar hade aktiviteter i lokalen: fotbollsklubben IK Franke hade sitt kansli där, det var sommarlovsaktiviteter och konstprojekt som planerades att hållas där.

– Under de här omständigheterna har det gått väldigt bra, på bara någon dag har vi lyckats säkra ganska mycket av det som riskerade att inte kunna bli av, säger Anders Lerner som är direktör på kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen på Västerås stad.

– IK Franke som drabbades väldigt hårt i och med att deras kansli brann upp, kommer ändå kunna ha sina aktiviteter som planerat, tack vare att utrustningen var på annat håll, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".