Mitt sommarparadis: ”En skön känsla när man kommer i land här” 

8:57 min

Kerstin Svenson besöker olika sommartorp i Västmanland. Ön Aspskär i Mälaren köptes av Joacims mormor och morfar på 60-talet. Familjen åker ut till ön så ofta de har möjlighet. 

Sommarserie i åtta delar: "Mitt sommarparadis".

– Skillnaden med att ha en stuga på fastlandet jämfört med en ö är logistiken, att man måste transportera grejer hela tiden, säger Joacim som 2003 tog över ön Aspskär i Mälaren. Det var hans mormor och morfar som köpte den på 60-talet.

När de inte orkade längre fick han och systern dela på stuglivet där. Så småningom köpte Joacim ut sin syster. Idag tillbringar han tid på ön så fort det finns tillfälle tillsammans med sin fru Nathalie och barnen Felicia och Cornelia. Joacim är uppvuxen i Strömsholm, men till vardags bor familjen i Stockholm. 

– Vi har byggt på huset tillsammans ända sedan vi träffades, säger Nathalie och berättar att det är Joacim som bygger och hon som målar allt vitt. Hon berättar att alla längtar ut till ön och att det sällan blir familjekonflikter när de är där. 

– Sen jag tog över det här har jag drömt och fantiserat om att ha en badtunna. Nu har vi en på högsta punkten på ön med 270 graders sjöutsikt, säger Joacim och berättar att de även tillbringar tid på ön vintertid.

Mitt sommarparadis är en serie i åtta delar gjord av Kerstin Svenson. Avsnitten sänds i radio måndagar klockan 15.35 och i repris onsdagar. De läggs också ut efterhand här på webben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista