Moha från Arboga vill visa att allt är möjligt

1:24 min

Moha Frikraft från Arboga gör succé på sociala medier, med sin film från de Norska fjällen. Det är min grej det här - att visa att allt är möjligt, säger hon.

Kolla in hennes imponerande video här!

Du har säkert sett filmen i dina sociala medier, filmen på Moha Frikraft som vandrar i Norska fjällen. Moha är född i Köping och uppvuxen i Arboga, och filmen på henne i fjällen har fått stor spridning. Det här rapporterade även SVT Västmanland om tidigare i veckan.

Moha Frikraft har en fastställd förlossningsskada och cp-skada och sitter därför i rullstol. Till sin hjälp i fjällen fick hon låna en specialrullstol som hon skämtsamt valt att kalla för "pansar-permobil".

– Jag kommer ihåg när jag var liten så bar min mamma mig i en ryggsäck. Men jag är ju så stor nu att hon orkar inte längre bära mig, så då är det bra att den här möjligheten finns, säger hon.

En film från fjällturen har fått stor spridning på sociala medier.

– Jag är glad att så många har uppmärksammat det här och skrivit om det. Det är min grej det här, att visa samhället, världen, att allt är möjligt, säger Moha Frikraft till P4 Västmanland.