Stora ytor i nya företagsbyn i Skinnskatteberg

1:44 min

Efter flera års diskussioner har nu Skinnskatteberg fått en företagsby i den tidigare folkhögskolan. Men än så länge är det ingen trängsel.

Therese Kihlander, samordnare för turism och näringsliv i Skinnskatteberg, visar runt, i de än så länge ganska tomma lokalerna.

Det har gått flera år sedan folkhögskolan flyttade från Skinnskatteberg och kommunen fick ta över den av landstinget - för 1 krona. Med följde 1,7 miljoner kronor till upprustning och nu är det dags att fylla lokalerna.

Det finns platser att hyra i ett öppet kontorslandskap, och möjligheter till konferens och utbildning. Men i själva företagsbyn finns än så länge bara tre företag.

I ett av företagen jobbar Juha Pikkuaho. Han ser många fördelar med att jobba på en plats där det finns andra företag. 

– Det är socialt, man man fika ihop, hjälpa varandra. Jag hoppas det kommer fler, det är ju synd att lokalerna står tomma.

Det handlar om marknadsföring, säger samordnare Therese Kihlander, och fler öppet hus.

– Sedan är det mycket mun-mot-mun här i Skinnskatteberg. Det finns ju många företagare utspritt i kommunen, så det vore jätteroligt om Juha kunde få kollegor här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista