Premiär för Premier League och Victor Nilsson Lindelöf

1:20 min

Det är premiärhelg för den engelska fotbollsligan, Premier League. Västeråsaren Victor Nilsson Lindelöf väntas göra debut och blir därmed den tredje västmanlänningen i Premier Leagues historia.

Den 14 juni i år skrev Victor Nilsson Lindelöf, kallad Vigge, under ett fyra års kontrakt med en av världens största fotbollsklubbar, Manchester United.

Han blir därmed den tredje västmanlänningen att spela i Premier League sen ligastarten 1992.

Pontus Kåmark var den första, som spelade för Leicester i mitten av 90-talet. Peter Markstedt gjorde 1997 debut för Barnsley.

Vigge kommer att sättas under stor press i England. Hans tid från kontraktsigneringen i juni tills idag har varit något ojämn.

Han har under försäsongen fått mycket speltid i backlinjen men har kritiserats i engelska medier - men lovordats av tränaren José Mourinho, som menar att Vigge är en framtidsman och klubben kommer att ha stort tålamod och ge honom den tid han behöver.

Vigge själv har legat lågt och bara gett ett fåtal intervjuer under sommaren. Till och med hans Twitterflöde går på sparlåga.

Söndag klockan 17 är det avspark, då vet vi med säkerhet om Vigge, med tröjnummer två, kommer att spela hemmapremiären på Old Trafford inför drygt 75 000 åskådare mot West Ham.