Damrally
Anne-Marie Tibblin och Madeleine Eidhagen vill tillsammans med många andra kvinnor nu ha pengarna tillbaka för det inställda damrallyt. Foto: Peter Jaslin/Sveriges Radio

Försvunna pengar retar rallydamer

1:56 min

Alla ska få tillbaka sina pengar, lovade arrangören när årets damrally ställdes in. Men löftet har inte infriats, vilket gör Madeleine Eidhagen och andra svikna damer heligt förbannade.

Den 10 juni skulle årets upplaga av Classic Damrally ha körts, med start från Fiskartorget i Västerås och med en runda förbi Surahammar och Ramnäs innan målgång på Djäkneberget i Västerås.

Men funktionärsbrist gjorde att det blev inställt, och de som hade betalat in pengar i förväg skulle få full ersättning senast 30 juni, lovade arrangören.

Nu – 1,5 månader senare – har fortfarande inga pengar synts till vilket retar Madeleine Eidhagen och Anne-Marie Tibblin som nu går i fronten för en hel grupp kvinnor som kräver pengarna tillbaka.

– Det är augusti och vi har fortfarande inte fått en krona. Vad är det som händer?, frågar Anne-Marie Tibblin.

– Vi kommer att polisanmäla och inkassoanmäla detta om vi inte får pengarna tillbaka, säger Madeleine Eidhagen.

Bakom arrangemanget står en man och en kvinna. Vi har sökt båda men bara fått tag på mannen, som menar att han inte har med saken att göra utan hänvisar till "de ansvariga". Vilka dessa är vill han inte säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".