Häktningsförhandling Västmanlands tingsrätt. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio.
Sommarstugemorden

Advokaterna kräver drygt åtta miljoner

Advokaterna i fallet om sommarstugemorden kräver tillsammans drygt 8 miljoner kronor i ersättning av staten. Det rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

I ett mejl till tingsrätten skriver åklagare Jessica Wenna att hon har den största förståelsen för att ärendet krävt ett stort antal timmar. Men hon ifrågasätter två kostnadsräkningar: Försvarsadvokat Amanda Hikes och målsägandebiträdets Susanna Cleves.

Amanda Hikes menar att hon lagt ner väldigt mycket arbete. Bland annat har den mordåtalade kvinnan skrivit över 1 000 sidor brev till henne innan huvudförhandlingen, och inför varje förhandlingsdag kom hon med ytterligare skrivelser, krav och frågeställningar.

Vilken ersättning de får kommer att framgå den 21 augusti.

En 42-årig kvinna och en man i 20-årsåldern är åtalade för bland annat mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i en sommarstuga utanför Arboga i augusti förra året, och kvinnan är åtalad för mord på sin dåvarande make vid samma sommarstuga året före.

Tingsrätten kom i somras fram till att de åtalade är skyldiga, och Rättsmedicinalverket har kommit fram till att de inte är allvarligt psykiskt störda.

På måndag ska tingsrätten meddela vilket straff de ska få. Kvinnan riskerar livstids fängelse och mannen ett flerårigt fängelsestraff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".