Olika åsikter om inträdesjobb

1:37 min

De västmanländska riksdagsledamöterna Åsa Coenraads (M) och Anna Wallén (S) har olika syn på alliansens förslag om inträdesjobb som presenterades idag.

Idag presenterade riksdagens fyra allianspartier ett förslag om inträdesjobb, en ny gemensam reform för arbetsmarknaden. 

Det ska vara en anställning som kombinerar arbete och utbildning för nyanlända och unga upp till 23 år utan gymnasieexamen.

Anställningen ska pågå i max tre år. De västmanländska riksdagsledamöterna Åsa Coenraads för moderaterna och Anna Wallén för socialdemokraterna har olika syn på förslaget.

– Tanken är att när man fått in en fot på arbetsmarknaden ska man också bli lättare att anställa av en andra eller en tredje arbetsgivare så att man ska gå ut i fortsatt arbete, säger Åsa Coenraads.

– Det är ett helt nytt sätt att se på arbetsmarknaden, här vill man ju att politiker ska gå in och lagstifta om löner. Jag menar, idag är det ju arbetsmarknadens parter som sköter det här och så ska det vara, säger Anna Wallén för socialdemokraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista