42-åringens försvarsadvokat Amanda Hikes.
42-åringens försvarsadvokat Amanda Hikes meddelar att de tänker överklaga domen. Foto: Pontus Lundahl/TT
Sommarstugemorden

42-åringens försvarsadvokat: Vi kommer överklaga domen

2:41 min

Den 42-åriga kvinnan döms till livstids fängelse för sommarstugemorden. Försvarsadvokaten Amanda Hikes meddelar att domen kommer att överklagas.

– Jag har pratat med min klient och hon förnekar alla gärningar, hon menar att hon är oskyldigt dömd och vi tänker överklaga, säger Amanda Hikes.

Klockan 11 under måndagsförmiddagen meddelades domen i Västmanlands Tingsrätt. Den 42-åriga Eskilstunakvinnan döms till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar 2016 och anstiftan till mord på maken 2015, i båda fallen vid sommarstugan utanför Arboga.

 – Efter beslutet om övertygande bevisning i juni var det ganska väntat att domen skulle ta den här riktningen, men min klient anser att det är helt felaktigt och vi tänker överklaga domen. Jag har prata med min klient som förnekar alla gärningar och vi kommer prata igen när hon hunnit läsa igenom domen, säger Amanda Hikes. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".