Åsa Coenraads, moderat riksdagsledamot från Västmanland. Foto: Mathilda Stenholt Svärdh/You.

M-toppen: Riksdagsarbetet påverkas inte av AKB:s avgång

1:37 min

Moderatledaren Anna Kinberg Batra meddelade sin avgång på en pressträff under förmiddagen. Hör riksdagsledamoten Åsa Coenraads (M) från Västerås kommentera avhoppet.

– Utifrån hur situationen har urartat de sista dagarna så var det här nog oundvikligt tyvärr. Jag tycker det är tråkigt att Anna har tvingats lämna partiet på det här viset, men nu är det viktigt att vi blickar framåt och att vi får igång valberedningsprocessen, säger Åsa Coenraads.

Själv hade Åsa Coenraads gärna sett att Anna Kinberg Batra hade suttit kvar. Hon sitter i riksdagen för Moderaterna, och hon poängterar att det arbetet inte påverkas av partiets interna stridigheter.

– Jag skulle säga att vårat arbete fortsätter precis som vanligt fram till partistämman. Vi öppnar riksdagen den 12 september, sen är det allmänna motionsperioden. Sen ska vi granska regeringens budget i höst, det kommer att vara fullt fokus på det, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".