Postnords kontor
Foto: Adam Wrafter/TT

Företagarna kräver skärpning av postleveranser

1:48 min

Företagare i Mälardalen har drabbats av att inte ha fått sin post i tid. Därför kräver organisationen Företagarna i Stockholm och här i Mälardalen vill att posthanteringen i Sverige förbättras.

Brev som organisationens medlemmar postar eller väntar på försvinner då och då i samband med Postnords posthantering, säger Företagarnas regionchef Emma Tonnes. Hon säger att företagare i området hör av sig till dem om försvunnen post.

– Avtal, fakturor eller leveranser till kunder har försvunnit eller tvärtom. Det blir en enorm frustration när det påverkar deras verksamhet.

Även regionkontoret har drabbats.

– Den senaste månaden har vi blivit drabbade genom att ett viktigt aktieägaravtal kommit bort och en anmälan till Bolagsverket vilket gett oss en förseningsavgift.

Företagarnas regionchef, Emma Tonnes, säger att posthanteringen med brev är oacceptabel och att Företagarna vill att posthanteringen i Sverige förbättras.

– Kan man förbättra någonting ska man göra det. Kan man ta in en annan aktör för att få lite konkurrens är vi för det, men då ska det kunna bli bättre.

Postnord kommenterar kritiken omkring klockan 07:15 under torsdagmorgonen i P4 Västmanlands morgonprogram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".