Linnéa Seidel med sin färdiga cheesecake.
1 av 2
Linnéa Seidel med sin färdiga cheesecake. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Linnéa Seidel
2 av 2
Linnéa Seidel förbereder äpplen. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Linnéas smarriga cheesecake med äpple

1:42 min

Vår dessertdrottning Linnéa Seidel hjälper oss med dagens goda dessert. På menyn står äppelcheesecake.

Äppelcheesecake i glas:

3 stora äpplen

ev 1 msk calvados 

1 tsk malen ingefära

1 krm äkta vaniljpulver

1/2 tsk kardemumma

nötter

 

2 dl vispgrädde

200 g philadelphiaost

3/4 dl strösocker

krossade digestivekex


Gör så här:

Skala och kärna ur frukten. Skär den i små bitar. Häll frukten i en kastrull och sätt medelvärme på spisen. Frukten kommer att släppa ifrån sig vätska efter en liten stund. Se till att röra om så det inte finns någon risk att det bränner fast i botten. Koka frukten tills den är riktigt mjuk, tillsätt calvados och kryddor. Rör om väl.

Mosa sönder fruktbitarna, men spar ett par så du inte får en helt slät fruktpuré. Tag av från plattan och låt svalna något.

Vispa grädden, inte allt för hårt. Blanda cream cheese med socker och rör ner detta i grädden. Vispa tills du får en klumpfri kräm. 

Varva cheesecakesmeten, krossade digestivekex och de kokta äpplena i fina glas. Hacka lite nötter och strö på toppen. Ät direkt!

Relaterat

Mer om Baka med Linnéa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".