Elizabeth Salomonsson (S) i Köping.
Elizabeth Salomonsson (S) i Köping. Foto: Michael Gawell. Sveriges Radio.

Kommunalråd om ombyggnad av E18: Fantastiskt roligt

1:03 min

Förslaget om att E18 ska byggas om till motorväg hela sträckan mellan Västerås och Köping gläder kommunalrådet Elizabeth Salomonsson (S).

Trafikverkets förslag att E18 byggs om till tvåfilig motorväg mellan Köping och Västjädra, väster om Västerås, är något som Köpings kommunalråd Elizabeth Salomonsson (S) kämpat för i över tjugo år.

– Det känns så fantastiskt roligt och när jag fick nyheten var det nästan så att jag började gråta. Det är så många som varit frusterade över den trafik som alltför ofta får gå via Ringvägen där vi har förskolor, skolor och bostadsområden och all trafik som passerat där och i Munktorps samhälle, säger Elizabeth Salomonsson.

Att slippa genomfarten och att bygga bort den felande länken mellan Oslo och Stockholm lyfter Elizabeth Salomonsson fram som något positivt. Det är också bra för miljön menar hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".