Marianne Allmyr & Karin Höök Tjolöholm Swimrun
Västeråsaren Marianne Allmyr tävlar i Swimrun med systern Karin Höök. Här ser vi paret tävlandes i Tjolöholm Swimrun förra helgen. Foto: Privat

Västeråsaren Marianne och syrran ser fram emot ett roligt Swimrun

2:34 min

42-åriga Marianne Allmyr, från Västerås, är en av de 300 personer som på lördag växlar simning med löpning i loppet Västerås Swimrun.

Förra året anordnades Västerås Swimrun för första gången, och i år är tävlingen tillbaka med ännu fler anmälda lag.

I Swimrun springer och simmar man fritt i naturen från punkt A till B utan klädbyte, i lag om två.

 – Det ska vara kul! Det är min inställning, sen är det klart att det är kul om man kommer på pallen men det är inte målsättningen utan det är att vara med och genomföra och ha roligt!, säger Marianne Allmyr från Västerås som tävlar tillsammans med systern Karin Höök. 

Förra året kom Marianne och Karin på en andra plats bland kvinnorna i loppet. Speciellt för i år är dessutom att Marianne tävlar mot sin man Magnus.

– Jag hade faktiskt aldrig honom uppe på radarn att tävla med honom. Min man är jätteduktig på att simma men han är ingen simmare, säger Marianne lite skämtsamt till P4 Västmanland.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".